Sudaki Mineraller Nelerdir?
Mineral Nedir?
Hatta Beyin gibi bazı organlarımızda bu %80-90’ a kadar bile çıkabilir. Yaşam kaynağı olan suyun içerisinde hayati önemi bulunan birçok mineral bulunur. Özellikle sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfat gibi vücudumuz için hayati önemi olan mineraller suda doğal olarak bulunmaktadır.
Mineral Nedir / Suda Bulunan Mineraller Hangileridir?
Sudaki kalsiyum: Kasların kasılıp gevşemesinde, kemik ve iskelet sağlığında, dişlerin oluşumunda önemli rol oynar. Kalsiyum eksikliğinde kas seğirmeleri, kasılma sorununa bağlı hareket güçlüğü gibi sorunlar görülebilir.
Sudaki magnezyum: Vücudun yaşam için enerji üretmesi gerekir. Bunun için metabolizmanın birçok kimyasal olayı gerçekleştirebilmesi gerekmektedir. Bu olayların tümünde magnezyumun kilit rolü bulunur. Kısaca magnezyum olmadan vücutta enerji üretimi mümkün değildir.
Sudaki potasyum: Potasyum, vücuttaki sodyum ile iş birliği yaparak vücudun su ve elektrolit dengesini sağlar. Kalp ritminin düzenlenmesini sağlayarak hayati bir rol üstlenir. Ayrıca potasyum tansiyonun dengelenmesinde hatta yüksek olan tansiyonun düşürülmesinde etkilidir.
Sudaki florür: Kemik ve diş sağlığında faydalı etkilere sahiptir. Ancak suda yüksek oranda bulunması istenmez. Yüksek florlu sular florizis hastalığına sebep olabilir.
Sudaki sodyum: Vücuttaki su ve elektrolit dengesinin sağlanmasında görevli en önemli mineraldir. Hücrelerden kana ya da kandan hücrelere madde geçişi sodyum sayesinde düzenlenmektedir. Özellikle yaz aylarında terleme ile vücuttan sodyum kaybı olmaktadır. Çok fazla sodyum atılırsa tansiyon düşüklüğü ve buna bağlı bayılmalar, halsizlik, yorgunluk gibi belirtiler görülebilir. Sodyum başta tuz olmak üzere hemen her besinde bulunur. Fazla sodyum alımı da ödeme, tansiyonun yükselmesine ve böbreklerde fonksiyon bozukluğuna yol açabilir. Günlük 2-3 gram sodyum ihtiyacımız vardır. Su, çok az miktardaki sodyum içeriğiyle sodyum alımına çok fazla bir katkı yapmamakta ancak su ve elektrolit dengesinin sağlanmasında önemli rol oynamaktadır.
Minerallerin Faydaları Nelerdir?
- Vücuttaki şeker oranını dengeler.
- Hayati organların düzenli çalışmasına yardımcı olurlar.
- Vücudun her açıdan gelişimini sağlayabilmesi için mineraller önemli faydalar sağlar.
- Bu yüzden mineraller vücudu çeşit çeşit hastalıklara karşı koruma görevini üstlenirler.
- Mineraller, sinir sisteminin dengelenmesinden tutun, vücuttaki oksijen dengesine kadar pek çok şeyden sorumludurlar.
Mineralli Su İçmek İçin Uygun Su Arıtma Cihazları
Tüm bu minerallerin yeterli miktarda alınabilmesi için güvenilir bir su kaynağı kullanılmalıdır. Bunun için de su arıtma cihazı tavsiye edilmektedir.
Alkali su, suyun PH değerini yükseltir ve düzenler. Alkali su vücudumuz ihtiyacı olan mineralleri içerir.
Su arıtma cihazları ile İçtiğiniz şebeke suyu içine karışan mikropların temizlenmesi sağlanır ve güvenli bir şekilde su içerken yeteri miktarda minerali de vücudunuza almış olursunuz.
Sağlıklı ve temiz suya ulaşabilmek için (arıtma sistemler) sayfamıza erişebilirsiniz.